Hoofdprijzen schrijfwedstrijd Raadselige Roos van literair café Venray naar Boxmeer en Overijssel

Print
Hoofdprijzen schrijfwedstrijd Raadselige Roos van literair café Venray naar Boxmeer en Overijssel

De uitslag werd online bekendgemaakt.  Afbeelding: Literair Café Venray

Venray -

Dirk Staaijer uit het Overijsselse plaatsje Anerveen is de winnaar van de schrijfwedstrijd De Raadselige Roos in de categorie proza. Het beste gedicht was van Mientje Wever-Peters van Nijenhof uit Boxmeer.

De uitslag van deze 29ste editie werd online bekendgemaakt. Staaijer won de eerste prijs met zijn verhaal ‘Zwembroek met dolfijntjes’. Noortje van Goch (Den Bosch) werd tweede met ‘Zonder titel’, Marlene Lunter (Gilze) eindigde als derde met ‘Stilleven’. Het winnende gedicht van Mientje Wever-Peters van Nijenhof is getiteld ‘Samen’. In de categorie poëzie ging de tweede prijs naar Luuk den Hartog (Nuenen) voor zijn gedicht ‘Overkant’ en werd Hein van der Schoot (Wezep) derde met ‘Oude man’. Joan Kerstholt uit Mijdrecht won de Rooje Roos-publieksprijs met haar gedicht ‘Overkant’.

De inzendingen van de winnaars en overige genomineerden worden opgenomen in de nieuwe bundel van De Raadselige Roos, die door het organiserende Literair Café Venray wordt uitgegeven. De opname van de Zoom-uitzending, waarin ook de makers van de bijbehorende kunstwerken bekend werden gemaakt, is te bekijken via You Tube op de website www.ehmquiz.nl.

De beeldende kunstwerken bij de gedichten van de zeven winnaars worden geëxposeerd in de Venrayse Schouwburg. Die van de overige genomineerden zijn te bekijken in de bibliotheek aan de Merseloseweg. De bundel Raadselige Roos 2021 is voor 12,50 euro te bestellen bij Literair Café Venray.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee