Slagwerkgroepen Helden en Panningen gaan nauw samenwerken als voorbode op mogelijke fusie

Print
Slagwerkgroepen Helden en Panningen gaan nauw samenwerken als voorbode op mogelijke fusie

Afbeelding: Concordia Panningen

Helden / Panningen -

De slagwerkgroepen van Koninklijke Harmonie Concordia uit Panningen en Fanfare St. Cecilia uit Helden gaan nauw met elkaar samenwerken, als voorbode op een eventuele fusie.

Tot aan de zomer volgt een testfase voor de plusminus 25 leden, variërend in leeftijd van 15 tot 70 jaar. Beide slagwerkgroepen zochten om verschillende reden naar een nieuwe dirigent en waren tevens op zoek naar nieuw elan, beschrijft Kevin van Dam uit Panningen.

„De schwung was er een beetje uit, mede door corona. En toen kwam vanuit Helden de vraag om samen te werken, eigenlijk precies op het juiste moment.”

Enthousiasme

De afgelopen periode werden samen nieuwe muziekwerken uitgewerkt en hebben de leden onderling al kennisgemaakt. Dinsdag is de eerste gezamenlijke repetitie. Het is alleen nog zoeken naar een dirigent. „Je merkt nieuw enthousiasme. De leden hebben er zin in. En mocht de samenwerking goed bevallen, volgt later misschien een fusie, dat is in elk geval de intentie.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee