MVV-verdediger Clint Essers scheurt knieband af en komt dit seizoen niet meer in actie

Print
MVV-verdediger Clint Essers scheurt knieband af en komt dit seizoen niet meer in actie

Clint Essers.  Afbeelding: Pro Shots -Erich Snijder

MVV-verdediger Clint Essers is maandenlang uitgeschakeld. Hij raakte tijdens de afsluitende training voorafgaand aan het duel met FC Volendam zwaar geblesseerd.

Essers kapte in de laatste minuut van de training de bal terug en bij het afschermen van de bal liep spits Mitchy Ntelo tegen zijn knie op. Onderzoek wees uit dat zijn voorste knieband is afgescheurd. De hersteltijd van deze blessure is doorgaans ongeveer negen maanden. Zijn seizoen zit er dus op.

Hersteld

De blessure is extra zuur voor de Maastrichtenaar, aangezien hij net was hersteld van de vorige stevige blessure. Ook toen ging het mis in de laatste minuut van de training, voor het duel tegen Roda JC. Hij gebruikte vervolgens de hele winterstop om fit te worden. Dat lukte. Maar hij kon slechts in twee duels in actie komen sinds de jaarwisseling.

Het wegvallen van Essers geeft MVV-trainer Klaas Wels extra hoofdbrekens. Essers, van origine rechtsback, speelde als centrale verdediger. Afgelopen wedstrijd tegen FC Volendam was middenvelder Orhan Dzepar zijn vervanger in het hart van de defensie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee