Publiek terug in stadions, maar hoeveel fans mogen naar binnen? Uitsupporters vooralsnog niet welkom

Print
Publiek terug in stadions, maar hoeveel fans mogen naar binnen? Uitsupporters vooralsnog niet welkom

Afbeelding: ANP/HH

Ook voor het betaald voetbal is er licht aan het einde van de tunnel. De voorgenomen versoepelingen, die vanaf woensdag ingevoerd gaan worden, betekenen ook een terugkeer van publiek op de tribunes. Dinsdagavond in de persconferentie zullen premier Mark Rutte en minister Kuipers van Volksgezondheid de definitieve plannen wereldkundig maken.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen weer worden toegelaten. In het uitgelekte OMT-advies is sprake van een éénderde bezetting voor buitenevenementen en daar zouden dan ook de voetbalstadions bij horen. In het voetbal zelf wordt gehoopt dat de stadions bij de hervatting van de competitie weer voor tweederde gevuld mogen worden.

De verwachting is dat de bezetting de komende periode stapsgewijs opgevoerd gaat worden afhankelijk van hoe de ziekenhuisbezetting zich ontwikkelt. Het lijkt erop dat, om het aantal reisbewegingen te beperken, in eerste instantie zonder uitsupporters gespeeld gaat worden.

Dat levert ook enige rust op aan het veiligheidsfront want in de eerste maanden van het seizoen, toen voor het eerst sinds de start van de coronacrisis weer met volledige bezetting werd gespeeld, waren er opvallend veel incidenten met wangedrag van supporters.

De eredivisie ligt komend weekeinde stil, vanwege interlands in onder meer Zuid-Amerika. Over een kleine twee weken wordt de competitie hervat met onder meer een topduel tussen PSV en Vitesse. In de eerste divisie wordt komend weekeinde wel gevoetbald, al is er geen volledig programma.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee