Ajax zes weken zonder spits Brian Brobbey

Print
Ajax zes weken zonder spits Brian Brobbey

Brian Brobbey grijpt naar zijn knie in de wedstrijd tegen PSV.  Afbeelding: ANP

Ajax kan de komende zes weken niet over Brian Brobbey beschikken. De maker van de 0-1 tegen PSV liep vlak voor de treffer een scheurtje in de binnenband van zijn knie op, maar zette zijn ploeg op karakter op koers voor de belangrijke overwinning (1-2).

Nadat hij naar het doelgebied was gestrompeld, kopte Brobbey op aangeven van Dusan Tadic het openingsdoelpunt binnen. Het was direct zijn laatste actie van de wedstrijd. De blessure van de van RB Leipzig gehuurde aanvaller is een lelijke streep door de rekening van Erik ten Hag, die tevreden constateerde dat de spits in Duitsland nóg sterker is geworden.

Ajax zes weken zonder spits Brian Brobbey
Foto: ANP

Als vervanger van Sébastien Haller, die met Ivoorkust uitkomt op de Afrika Cup, nam Brobbey in de lastige uitwedstrijden tegen FC Utrecht (0-3) en PSV (1-2) in totaal drie van de vijf Amsterdamse treffers voor zijn rekening. Het is de vraag of Ajax op 6 februari – als de competitie wordt hervat met een thuisduel met Heracles – weer over Haller kan beschikken. Die dag wordt ook de finale van de Afrika Cup gespeeld, maar mogelijk is Ivoorkust eerder uitgeschakeld.

Luister naar de Voetbal podcast van De Limburger:

Podcast: ‘Bouchouari heeft een beetje een ‘sorry dat ik leef’-uitstraling, maar het is wel een geweldige voetballer’. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee