Betaald voetbal eist hogere stadioncapaciteit van kabinet

Print
Betaald voetbal eist hogere stadioncapaciteit van kabinet

De KNVB wil de stadions minimaal voor twee derde gevuld zien.  Afbeelding: Laurens Eggen

De KNVB en de clubs uit het betaalde voetbal zien niets in het voorstel van het kabinet om weer één derde van de capaciteit van de stadions te gaan gebruiken. Volgens de clubs kost ze dat alleen maar meer geld. Ze willen minimaal twee derde van hun stadions kunnen benutten om toeschouwers te ontvangen.

Het kabinet maakt op de persconferentie van dinsdagavond vermoedelijk bekend dat er weer publiek wordt toegestaan bij sportwedstrijden, maar wel in beperkte mate. Op dit moment wordt gesproken over een derde van de capaciteit.

Volgens de KNVB en de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is dat „een voorstel zonder perspectief”. Ze laten dat weten in een statement dat is ondertekend door de directeuren van de 34 profclubs, de KNVB (Marianne van Leeuwen), de Eredivisie CV (Jan de Jong) en Keuken Kampioen Divisie (Marc Boele). Ook het Supporterscollectief, waarbij supportersverenigingen van vrijwel alle profclubs zijn aangesloten, steunt de oproep aan het kabinet om zo snel mogelijk toestemming te geven voor een minimale bezetting van twee derde van de stadioncapaciteit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee