Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Cliëntondersteuning, wat is het en met welke vragen kunt u terecht?

 © cliëntondersteuner in gesprek.

Heeft u een (hulp)vraag of krijgt u zorg? U kunt dan contact opnemen met de gemeente of een andere organisatie. Er vindt dan vaak een persoonlijk gesprek plaats. U mag altijd iemand meenemen naar dit gesprek. Bijvoorbeeld een familielid, vriendin, buurman of een ander vertrouwd persoon.

gemeente Gulpen-Wittem

Onafhankelijke vertrouwenspersoonIs er niemand die u hierbij kan helpen? Of wilt u dit niet? U kunt uw vragen en zorgen ook delen met een onafhankelijke vertrouwenspersoon van een neutrale organisatie. Dit heet cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner denkt met u mee, geeft advies en kan met u meegaan naar het gesprek.

Welke vragen kunt u aan de cliëntondersteuner stellen?“Ik ben het niet eens met het besluit van de gemeente dat ik minder hulp krijg. Ik wil bezwaar indienen maar heb hier hulp bij nodig. Wie kan mij helpen?”

“Ik ben arbeidsongeschikt na jarenlang met plezier gewerkt te hebben. Ik vind het lastig te accepteren dat ik niet meer kan werken en alles kan doen wat ik wil. Ik weet niet hoe ik mijn dagen nu op een leuke en zinvolle manier kan invullen.”

“Het lukt mij niet meer om voor mijzelf alles te regelen. Het huishouden, de geldzaken, alle post. Ik weet niet meer waar ik moet beginnen. Ik heb weinig hulp van mijn familie of vrienden. Ik zit de meeste tijd alleen. Hoe kan ik alles weer op een rij krijgen en waar kan ik hulp krijgen?”

“Ik wil meer contacten met andere mensen opbouwen maar vind dit ook spannend. Ook weet ik niet waar ik dan het beste aansluiting kan zoeken. Hoe kan ik dit aanpakken?”

“Ik moet naar een gesprek bij het UWV; ik ben bang dat ik werk krijg aangeboden wat ik niet aankan; ik het vind het moeilijk om dit aan te geven.”

Voor wie?Cliëntondersteuning is voor alle inwoners uit Gulpen-Wittem met vragen over zorg en ondersteuning. Óók mensen die al zorg en ondersteuning krijgen. Deze hulp is gratis!

Waar kunt u terecht?Bij Stichting MEE Zuid-Limburg. MEE vindt dat iedereen moet kunnen meedoen, ook mensen met een beperking of een andere kwetsbaarheid. Sommige mensen hebben tijdelijk een steuntje in de rug nodig. Zij kunnen bij MEE een beroep doen op cliëntondersteuning. Kijk voor meer informatie op de website van stichting MEE.