Ziekte dwingt eigenaar Kerkraads softwarebedrijf tot aanvraag faillissement

Print
Ziekte dwingt eigenaar Kerkraads softwarebedrijf tot aanvraag faillissement

Afbeelding: ANP XTRA

Roermond / Maastricht -

De rechtbank Roermond heeft dinsdag het faillissement uitgesproken over Comcordis BV, ontwikkelaar en producent van software. Dit in Kerkrade gevestigde bedrijf was de moedermaatschappij van softwarebedrijf Vendureka BV.

Curator Sijben van Sijben en Partners laat weten dat er sinds 2019 geen officiële activiteiten meer plaatsvonden. „Dit heeft helaas te maken met ziekte van de eigenaar/bestuurder die vanwege deze reden recent heeft besloten zelf het faillissement voor beide bedrijven aan te vragen. Er waren door het stilleggen van de activiteiten dan ook geen medewerkers meer in dienst.”

Schuldeisers

Volgens de curator had de eigenaar in het verleden al software ontwikkeld die het mogelijk maakte om privéjets vaker naar vaste bestemmingen te laten vliegen. „Speciaal daarvoor werd een apart platform opgezet. Mensen die bijvoorbeeld wekelijks naar een vaste bestemming vlogen, konden het recht op een plaats in dat vliegtuig kopen. Dat werkte efficiënt. Investeerders zagen brood in het plan, maar uiteindelijk liep het niet zoals verwacht, waardoor Comcordis en Vendureka met de schuldeisers van dat betreffende platform bleven zitten.”

De eigenaar van Comcordis kreeg vervolgens in de afgelopen jaren met dusdanig veel ernstige gezondheidsklachten te maken dat hij besloot zelf het faillissement van het moederbedrijf en dus ook van Vendureka aan te vragen.

De rechtbank Limburg sprak dinsdag tevens de faillissementen uit van Herberg De Geulhemermolen in Berg & Terblijt, groothandel Susteco BV uit Kerkrade en Mind Mansion, praktijk ter bestrijding van angststoornissen, uit Sevenum.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee