Lisandro Semedo kan terugkeren naar Fortuna Sittard na uitschakeling Kaapverdië

Print
Lisandro Semedo kan terugkeren naar Fortuna Sittard na uitschakeling Kaapverdië

Lisandro Semedo.  Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard hoopt zo snel mogelijk Lisandro Semedo weer terug te zien. De aanvaller werd dinsdag met Kaapverdië in de achtste finale van de Afrika Cup uitgeschakeld door Senegal: 2-0.

Semedo kreeg tijdens het toernooi verdeeld over drie wedstrijden ongeveer zeventig speelminuten. Na de eerste wedstrijd tegen Ethiopië te hebben gemist vanwege een positieve coronatest kwam hij wel in actie tegen Burkina Faso, Kameroen en Senegal.

Tegen laatstgenoemde werd hij dinsdag een kwartier voor tijd binnen de lijnen gebracht. Zijn ploeg stond toen met negen man in het veld na rode kaarten voor Andrade en doelman Vozinha. Senegal kwam na ruim een uur op 1-0 door Liverpool-ster Sadio Mané. Pas in blessuretijd bracht Ahmadou Bamba Dieng aan alle spanning een einde met de 2-0.

Ritme

Het is nu afwachten hoe snel Semedo weer inzetbaar is voor Fortuna. Na zijn in de zomer opgelopen zware enkelblessure kwam hij in de eerste seizoenshelft niet verder dan twintig minuten in het bekerduel tegen PSV. In die periode werd duidelijk dat hij nog niet klaar was voor een rentree. Desondanks werd hij geselecteerd voor de Afrika Cup waar hij in elk geval wat minuten heeft meegepikt en wedstrijdritme heeft kunnen opdoen.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Podcast: ‘Bouchouari heeft een beetje een ‘sorry dat ik leef’-uitstraling, maar het is wel een geweldige voetballer’. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee