Offenbeek en de Keulseweg binnenkort vrachtautovrij, Keulseweg wordt opgeknapt

Print
Offenbeek en de Keulseweg binnenkort vrachtautovrij, Keulseweg wordt opgeknapt

De alternatieve route loopt volledig door het buitengebied.  Afbeelding: Gemeente Beesel

Reuver -

Offenbeek en de Keulseweg worden definitief vrachtautovrij. Daarnaast wordt de Keulseweg opgeknapt. De gemeenteraad van Beesel heeft een voorstel met deze strekking aangenomen.

Het raadsvoorstel werd in de raadsvergadering van dinsdagavond met een grote meerderheid aangenomen. Alleen oppositiepartij Samen Verder stemde tegen.

Vrachtverkeer rijdt nu doorgaans vanuit de Duitse grensovergang de Witte Stein bij Reuver via de Keulseweg en Offenbeek om daar de Rijksweg op te komen. Dit leidt tot een hoop overlast bij omwonenden. De nieuwe route loopt via Hoeve De Schans en de Bergerhofweg. Daarmee blijft het zwaar verkeer volledig beperkt tot het buitengebied.

Ook wordt de Keulseweg flink onder handen genomen. De weg is momenteel ernstig verouderd. Het beschadigde wegdek wordt vervangen, de weg wordt verbreed en er worden fietspaden aangelegd.

Lees ook: Keulseweg en Offenbeek binnenkort waarschijnlijk verboden voor vrachtverkeer

Groene Loper

Het raadsvoorstel is onderdeel van een groter plan van gemeente Beesel om een ‘Groene Loper’ uit te rollen. Deze recreatieve route voor wandelaars en fietsers loopt vanaf de Witte Stein tot aan het veer tussen Beesel en Kessel en verbindt daarmee Peel en Maas met het Brachterwald in Duitsland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee