Zzp’ers in cultuursector kunnen steun aanvragen

Print
Zzp’ers in cultuursector kunnen steun aanvragen

In de subsidiepot zit 245.000 euro.  Afbeelding: Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Maastricht -

Limburgse zzp’ers die werkzaam zijn in de cultuur- en creatieve sector kunnen binnenkort een aanvraag voor financiële steun indienen bij het Huis voor de Kunsten. In totaal is er 245.000 euro beschikbaar voor mensen die niet in aanmerking komen voor landelijke steunregelingen die vanwege de coronapandemie in het leven zijn geroepen.

Het geld is beschikbaar gesteld door de provincie Limburg, het Huis voor de Kunsten zorgt voor de afhandeling van de aanvragen. De regeling is bedoeld voor culturele en creatieve zzp’ers die tussen 1 november 2021 en 27 maart 2022 inkomstenderving hebben (gehad) vanwege de coronacrisis én niet in aanmerking zijn gekomen of komen voor andere steunmaatregelen.

De provinciale regeling spitst zich toe op makers, artiesten en artistiek begeleiders die als zzp’er werkzaam zijn in de amateurkunst- en/of carnavalssector en zzp’ers die als conceptontwikkelaar of facilitair uitvoerder actief zijn in de kunsten-, erfgoed-, creatieve en carnavalssector.

Zij kunnen vanaf maandag 14 februari 09.00 uur tot met dinsdag 15 februari 17.00 uur een aanvraag indienen voor compensatie van inkomstenverlies, voor een ontwikkelingstraject of een nieuw amateurkunstproject.

Meer informatie over de steunregeling is te vinden op https://hklimburg.nl/bijdrageregeling.