Ali B legt al zijn werkzaamheden neer

Print
Ali B legt al zijn werkzaamheden neer

Ali B legt al zijn werkzaamheden neer.  Afbeelding: ANP/HH

Ali B heeft besloten na de uitzending van Boos, waarin Tim Hofman meerdere misstanden bij The Voice aan de kaak stelt, al zijn werkzaamheden neer te leggen gedurende het onderzoek daarnaar. Dit laat zijn management woensdag weten in een verklaring op Instagram.

In de verklaring schrijft artiestenmanagementbureau SPEC: „De uitzending van Boos van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons. Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensonverschrijdend gedrag. Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan, zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken.”

Lees ook: Voice-schandaal zorgt voor run op vertrouwenspersonen: ‘Er is een bom ontploft’

Ook laten ze weten dat de aflevering veel impact heeft gehad op de rapper en zijn gezin. „Dat hij op basis van de beschuldigingen al publiekelijk wordt veroordeeld, valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn.”

Gezin

Daarnaast zeggen ze dat Ali B zich voorlopig zal focussen op zijn gezin. Hij zal zich van verder commentaar onthouden.

Het onlineprogramma Boos kwam donderdag met het nieuws over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma naar buiten. Tegen de zangcoach van The Voice of Holland zijn twee aangiftes gedaan, een naar verluidt door een oud-deelnemer. Een van de aangiftes is voor verkrachting, zo vertelde de aanklaagster aan programmamaker Tim Hofman. RTL legde de samenwerking met Ali B gedurende het onderzoek naar de aantijgingen stil. Ook over bandleider Jeroen Rietbergen, coach Marco Borsato en een regisseur deden meerdere vrouwen hun verhaal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee