Klooster Wittem komende dagen in teken van gebed voor Oekraïne

Print
Klooster Wittem komende dagen in teken van gebed voor Oekraïne

Afbeelding: ING Image

Wittem -

Klooster Wittem sluit zich aan bij de oproep van paus Franciscus om te bidden voor vrede in Oekraïne.

„De Oekraïense paters redemptoristen zijn al sinds 2014 betrokken bij de slachtoffers van de oorlog in het oosten van hun land. Ze ondersteunen families die vanuit de Donbass-streek zijn gevlucht voor het oorlogsgeweld en geven pastorale zorg aan de soldaten in het strijdgebied”, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Mopjes op de Gerarduskalender zijn in 75 jaar tijd veel braver geworden

De aanwezigheid van ‘collega-redemptoristen’ is echter niet de enige reden om gehoor te geven aan de oproep van de kerkleider. „Ook vanuit onze overtuiging dat militair geweld nooit tot vrede zal leiden, sluit Klooster Wittem zich van harte aan bij de oproep van de paus.”

Bezoekers aan de kloosterkerk wordt daarom de komende dagen gevraagd om te bidden voor vrede en minder spanning in het land. De paus wees vandaag, woensdag 26 januari, aan als speciale dag van gebed, maar in Wittem breidt men dat uit tot de hele week, misschien langer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee