Frank Wormuth volgend seizoen nieuwe trainer FC Groningen

Print
Frank Wormuth volgend seizoen nieuwe trainer FC Groningen

Frank Wormuth.  Afbeelding: ANP/HH

Frank Wormuth is volgend seizoen trainer van FC Groningen. De 61-jarige Duitser tekent in Euroborg een contract voor drie jaar, tot medio 2025. De in Berlijn geboren oefenmeester is nu nog trainer van Heracles, waar hij aan zijn vierde seizoen bezig is.

Voor zijn periode in Almelo was Wormuth onder meer tien jaar werkzaam bij de Duitse voetbalbond DFB, als docent van de trainersopleiding en als trainer/coach van Duitsland onder-20.

Als technisch manager van Heracles stelde Mark-Jan Fledderus Wormuth in 2018 aan als hoofdtrainer van de club uit Almelo. „Het is geen geheim dat ik Frank een interessante trainer vind”, vertelt de huidig technisch directeur van FC Groningen. „Ik heb in mijn periode als technisch manager in Almelo uitstekend met hem kunnen samenwerken.”

Nadat de directie van FC Groningen had besloten het aflopende contract met Danny Buijs niet te verlengen, werd vrij snel duidelijk dat Wormuth een belangrijke kandidaat was.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee