Nieuw Limburgs initiatief Women Raising Women: ‘Het wordt echt tijd dat vrouwen gelijke kansen hebben’

Print
Nieuw Limburgs initiatief Women Raising Women: ‘Het wordt echt tijd dat vrouwen gelijke kansen hebben’

De initiatiefnemers Lidy Rutten, Becky Baker en Sophia Gruner (vlnr) Afbeelding: Women Raising Women

Venlo -

Of het nu gaat om talkshowtafels, bestuurstafels of managementtafels: meestal zitten er mannen aan. Het nieuwe Limburgse initiatief Women Raising Women wil daarin verandering brengen. „We zetten ons netwerk en ervaringen in om jonge vrouwen vooruit te helpen.”

„Ik kom uit Lottum. Vroeger zeiden ze tegen me: jij trouwt toch met een kweker en bouwt hier met hem een toekomst op. Het voelde alsof ze zeiden: je bent niets waard. Gelukkig heb ik me daaraan kunnen onttrekken. Ik ben in Leiden gaan studeren en heb een mooie carrière opgebouwd.”

Aan het woord is Lidy Rutten, parkmanager Ondernemend Venlo. „Soms vraag ik me af wat decennia aan vrouwenemancipatie opgeleverd hebben. Want nog steeds spreek ik meisjes die hetzelfde gevoel hebben als ik destijds.”

De kracht van vrouwen

Voor die meisjes en vrouwen wil Rutten zich inzetten. Ze vond twee gelijkgestemden in Sophia Gruner en Becky Baker, beiden communicatietrainers bij Noblahblah. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en zijn ze Women Raising Women begonnen. „We gaan onze ervaringen en netwerk inzetten om meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te creëren bij vrouwen en hen te helpen om hun positieve zelfbeeld te vergroten. We geloven in de kracht van vrouwen die samenwerken. Daar gaan we voor. Samen sparren, elkaar helpen, de discussie op gang brengen, ons hart luchten of gewoon even bijpraten.”

Diversiteit in teams

Afgelopen week maakte Rutten het nieuwe initiatief bekend via LinkedIn. Het leidde al snel tot zo’n tweehonderd positieve reacties. „Veel mensen voelen hetzelfde, vinden het nodig.” In de loop van februari maakt het drietal zijn plannen bekend. „We willen onder meer inspiratiesessies houden, actief worden op scholen en in het bedrijfsleven. We worden geen loket, maar zoeken vrouwen actief op.”

Women Raising Women gaat Limburg ondersteunen als een plek waar talent wil komen, en waar het bedrijfsleven kan floreren en in staat is om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan, aldus Rutten. „Het is allang bekend dat divers samengestelde teams tot betere bedrijfsresultaten leiden. Maar het gevoel van urgentie is nog steeds te laag. Het wordt nu echt tijd dat vrouwen gelijke kansen krijgen.”

Lees ook: Hallo talkshows, mag de volgende deskundige eens een vrouw zijn? ‘Er zijn zelfs ontwikkelingslanden die het beter doen’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee