Met een bus de wijk in: wat verwacht men in Venlo eigenlijk van een gemeenschapshuis?

Archiefbeeld uit 2019 van eten dat in buurtrestaurant Van Harte in gemeenschapshuis Ut Tref in Venlo wordt uitgeserveerd. © Laurens Eggen

Venlo -

Wat zijn de wensen van inwoners als het om gemeenschapsaccommodaties in hun stadsdeel gaat? De gemeente Venlo laat het onderzoeken en stuurt daarom een bus naar de inwoners om ze te laten interviewen.

Kim Jacobs

Het onderzoek start 31 januari en wordt uitgevoerd door het bureau Opiniepijlers. Onderzoekers gaan met een bus de stadsdelen in om aan de hand van interviews en vragenlijsten de mening van inwoners op te halen over de gemeenschapshuizen in hun omgeving. Dit wordt ook online gedaan met digitale vragenlijsten, afgestemd op diverse doelgroepen.

Lees ook:Nieuw beleid voor gemeenschapshuizen in Venlo is zo ingewikkeld als een bord spaghetti

Beleid

De uitkomst van het onderzoek wordt meegenomen in het vernieuwde beleid dat het college maakt voor de gemeenschapsaccommodaties in Venlo. Voor de zomer moet dit er zijn, waarna de gemeenteraad er nog iets van mag vinden.

Onderzoek doen door met een bus de dorpen en wijken in te gaan, deed Venlo in 2020 al. Toen werden de werkelijke gevolgen onderzocht van de korting op subsidies van Venlose verenigingen. Die methode werd destijds ‘naar tevredenheid’ gebruikt en wordt nu dus ook ingezet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal