Hans en Lenie Housen-Werlotte uit Kerkrade 60 jaar getrouwd

Print
Hans en Lenie Housen-Werlotte uit Kerkrade 60 jaar getrouwd

Afbeelding: : Peter Trompetter

Kerkrade -

Het echtpaar Hans en Lenie Housen-Werlotte kreeg op woensdag 26 januari burgemeester Petra Dassen-Housen op bezoek. Aanleiding was de viering van hun diamanten huwelijksfeest.

Hans werd 79 jaar geleden in Kerkrade geboren. In 1958 verhuisde hij naar Maastricht, waar hij Lenie leerde kennen, die een paar straten bij hem vandaan woonde. Ze vonden elkaar al snel aardig en werden verliefd. Op vrijdag 26 januari 1962 werd het wettelijk huwelijk gesloten in het stadhuis van Maastricht.

Twee jaar later verhuisden Hans, Lenie en de in 1963 geboren zoon Albert naar Kerkrade. In 1964 werd dochter José geboren. Ze betrokken een woning in de wijk Holz en verhuisden achtereenvolgens naar Erensteinerveld en Heilust.

Als raadslid van Burgerbelangen Kerkrade heeft Hans een brede belangstelling voor de gemeenschap. ‘Geen woorden, maar daden’ is zijn motto. Hij werd in zijn wijk het aanspreekpunt voor de hulpbehoevende burger en is meer dan 16 jaar als raadslid actief geweest. Ook draagt Hans voetbalclub Roda JC een warm hart toe.

Hans vormde samen met collega Nol Douven een gouden duo, dat in totaal 33 jaar werkzaam was bij Publieke Werken in de gemeente Kerkrade.

Het diamanten echtpaar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen. Een vijfde is op komst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee