12-jarige jongen steekt wijkagent neer in Peer, moeder en broer ook opgepakt

Print
12-jarige jongen steekt wijkagent neer in Peer, moeder en broer ook opgepakt

Een 12-jarige jongen heeft donderdagnamiddag in het Belgische Peer een wijkagent neergestoken. De jongen werd opgepakt, net als zijn moeder en broer. Aan de steekpartij zou een discussie tussen de agent en de familie zijn voorafgegaan.

De 41-jarige wijkagent stond omstreeks 15.30 uur het verkeer te regelen op de Collegelaan, toen hij meerdere malen in de rug werd gestoken door de 12-jarige jongen, die in de buurt op het Agnetencollege zit.

De agent liep twee steekletsels in de rug op, en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Pelt. Zijn verwondingen zijn „ernstig maar niet levensbedreigend”, al moet de man wel een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. Hij kon nog niet verhoord worden.

Moeder en twee zonen opgepakt

De tienerjongen werd kort na het incident opgepakt, net als zijn moeder en zijn 17-jarige broer. Zij werden naar het politiekantoor in Leopoldsburg gebracht, waar ze nog verhoord moeten worden.

Ook de leerlingen van het Agnetencollege krijgen ondersteuning. Zij zagen vanuit de studiezaal het incident gebeuren vlak voor de school. De school bevestigt dat het om een leerling van hun school gaat.

De burgemeester van Peer reageert geschokt. Hij noemt geweld tegen agenten volstrekt ontoelaatbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee