SnowWorld benoemt alsnog een vrouwelijke commissaris

SnowWorld in Landgraaf. © Luc Lodder

Roosendaal/Landgraaf
onze verslaggever

SnowWorld wil een vrouw benoemen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Daarmee voldoet de uitbater van skihallen, met een vestiging in Landgraaf, alsnog aan het wettelijke vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven.

SnowWorld heeft vrijdag bekendgemaakt dat Lian Doesburg wordt voorgedragen als nieuwe commissaris. Met haar benoeming bestaat de raad van commissarissen volgens het bedrijf voor 40 procent uit vrouwen, waarmee wordt voldaan aan de wettelijke eisen. Die schrijven voor dat minstens een derde van de commissarissen bij beursgenoteerde bedrijven vrouw moet zijn.

Lees ook: Beleggers eisen opheldering: ‘Te veel mannelijke commissarissen bij Snowworld’

Het minimum is per 1 januari wettelijk vastgelegd. SnowWorld is het eerste bedrijf dat met die verplichting te maken krijgt. SnowWorld was eigenlijk van plan om vrijdag twee mannelijke commissarissen te benoemen. Daarmee zou de skihallenuitbater niet aan de regels voldoen, wat het bedrijf op kritiek kwam te staan van aandeelhouders.

Het bedrijf laat weten dat de voordracht van Efteling-directeur Fons Jurgens als nieuwe commissaris doorgaat, maar dat de benoeming van Michael Schenk wordt doorgeschoven naar de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering, in maart. Schenk is adviseur van de Belgische investeerder en multimiljonair Marc Coucke en diens investeringsfonds Alychlo. Dit fonds bezit 91 procent van de aandelen in SnowWorld.

De veranderingen in de raad van commissarissen zijn nodig vanwege het vertrek van Pieter Bourgeois en Peter Paul de Vries als toezichthouders. Tot de benoeming van Doesburg en Schenk bestaat de raad uit Koen Hofman, Freya Loncin en Fons Jurgens.

Met de voordracht van Doesburg geeft SnowWorld naar eigen zeggen aan dat ‘groot belang wordt gehecht aan diversiteit in bestuur en toezicht’.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal