Herdruk boek over 125 jaar roze zusters in Steyl na stormloop op eerste oplage

Gertie Schouwenberg in gesprek met enkele zusters. © Adriaan de Roode

Tegelen/Steyl -

Er komt een herdruk van het boek ‘Roze zusters bekennen kleur‘ van de Heemkundige Kring Tegelen.

Marcel van Lier

De eerste oplage van 600 exemplaren was al uitverkocht voordat ze waren gedrukt. Daarom komen er nog eens 600 boeken bij. Die zijn vanaf maart verkrijgbaar.

Het boek verscheen in december ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding, zoals de roze zusters voluit heten. Auteur Gertie Schouwenberg en fotograaf Adriaan de Roode mochten voor deze gelegenheid bij hoge uitzondering een kijkje nemen achter de kloostermuren.

Verrast

Secretaris John Raijer van de heemkundevereniging is verrast door het verkoopsucces. „We waren er wel van uit gegaan dat er veel belangstelling zou zijn voor het verborgen leven van de slotzusters en hebben daarom meer boeken laten maken dan normaal. Maar dat het zo enorm storm zou lopen, had niemand verwacht.”

De 88 pagina’s tellende hardcover in A4-formaat bevat ruim 120 kleurenfoto’s en is voor 10 euro te bestellen bij Heemkundige Kring Tegelen via www.hktegelen.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal