KNVB wil alle competities amateurvoetbal volledig uitspelen

Print
KNVB wil alle competities amateurvoetbal volledig uitspelen

Afbeelding: ANP/HH

Sittard -

De KNVB heeft na overleg met clubs besloten om de competities in de hoogste categorie van het amateurvoetbal onveranderd te laten. Hoewel de amateurcompetities wekenlang hebben stilgelegen vanwege de lockdown, hoopt de voetbalbond dat het seizoen volledig uitgespeeld kan worden.

De KNVB voerde donderdag overleg met een afvaardiging van de clubs uit de hoogste divisies van het amateurvoetbal en daarbij kwam ook aanpassing van de competitie-opzet ter sprake. Het doel is nu echter om het seizoen op de geplande manier uit te spelen, inclusief nacompetitie.

Lees ook: Is de gedwongen winterstop XXL eindelijk voorbij? Amateurvoetballers staan te trappelen om weer een wedstrijd te mogen spelen

De zogeheten A-categorie, waar onder meer eerste elftallen onder vallen die in de tweede divisie tot en met de vijfde klasse uitkomen, wordt in het weekeinde van 5 en 6 februari hervat met inhaalwedstrijden uit de eerste competitiehelft. Halverwege maart start dan de tweede competitiehelft, zo’n zes weken later dan de bedoeling was.

In de B-categorie, het meer recreatieve voetbal, wordt de competitie komend weekeinde al hervat.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot Afl 03 - 27 januari 2022. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee