Tbs’er uit Limburgse kliniek geen verdachte meer in vermissingszaak Jaïr Soares (7)

Print
Tbs’er uit Limburgse kliniek geen verdachte meer in vermissingszaak Jaïr Soares (7)

Afbeelding: ANP/HH/Eigen foto

De tbs’er uit Oostrum die in november is gehoord in de vermissingszaak van het 7-jarige jongetje Jaïr Soares, dat in 1995 op het strand van Monster verdween, is geen verdachte meer.

Uit onderzoek is gebleken dat hij ten tijde van de vermissing in het buitenland op vakantie was, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

De man (42), die momenteel in tbs-kliniek De Rooyse Wissel verblijft, kwam in beeld door overeenkomsten tussen de vermissingszaak van Jaïr Soares met de zaak waarvoor hij zelf eerder is veroordeeld. De man gaf zelf direct aan niets met de zaak te maken te hebben en een alibi te hebben. Die verklaring is in de afgelopen periode door de politie uitgebreid onderzocht. De zaak tegen hem is geseponeerd.

Lees ook: Tbs’er uit Limburgse kliniek in beeld voor verdwijning 7-jarig jongetje: ‘Bang voor het beest in me’

De toen 7-jarige Jaïr verdween op 4 augustus 1995 op het strand van Monster, waar hij met zijn ouders was. Toen ze een patatje gingen halen, speelde Jaïr tikkertje rond de strandtent. Daar is hij voor het laatst gezien. Er is nooit meer iets van hem vernomen of teruggevonden.

De politie en het Openbaar Ministerie gaan ervan uit Jaïr Soares is verdwenen door een misdrijf en niet door een ongeluk. Daarom is de zaak een zogeheten cold case, een niet opgelost ernstig misdrijf waar ook na lange tijd nog nieuw onderzoek naar wordt gedaan als daar aanleiding voor is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee