Vrijwilligers nodig voor Bomen Boost in Heythuysen

Vrijwilligers nodig voor Bomen Boost in Heythuysen

Afbeelding: ING Image

Heythuysen -

In het eerste weekend van februari houdt Meer Bomen Nu de zogeheten Limburgse Bomen Boost.

Limburgse boeren en burgers hebben samen plek voor zeventigduizend bomen en struiken. Vijftig verschillende boeren en burgers hebben deze bomen besteld en willen ze planten voor klimaat en biodiversiteit. Om deze bomen ook daadwerkelijk te leveren, zijn vele handen nodig. In Limburg blijft het aantal oogstdagen nog achter bij de rest van Nederland, dus wordt de Bomen Boost ingezet om in één weekend zoveel mogelijk bomen te verplanten van kansarme naar kansrijke plekken.

Er zijn nog veel vrijwilligers nodig die samen de handen uit de mouwen willen steken. Er wordt hulp gevraagd op vrijdag 4 februari van 9.00 uur tot 12.00 uur in de omgeving van de grafheuvels bij de Busjop (volg de wegwijzers vanaf Restaurant de Busjop, Busschopsweg 9, Heythuysen). Aanmelden kan via nettiesleutels@gmail.com

Nieuwe kans

Jonge bomen en struiken, die het op die plek waarschijnlijk niet gaan redden, worden uitgedaan en verzameld. Later worden deze weggegeven aan mensen, die deze goed kunnen gebruiken en deze bomen en struiken een nieuwe kans bieden.

Op zondag 6 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen er vervolgens in de plantenhub ‘Achter het bakhuis’ (Elisabethdreef 5, Haelen ) zaailingen worden afgehaald.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee