Video: Lekkage van zwavelzuur op terrein Chemelot, één gewonde

Print

Lekkage van zwavelzuur bij Chemelot, hulpdiensten rukken uit. Video: Orange Media

Geleen -

Hulpdiensten zijn vrijdagavond met spoed uitgerukt naar het terrein van Chemelot in Geleen. Er is sprake van een lekkage van zwavelzuur.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio Zuid-Limburg bevestigt dat er op het Chemelot-complex Oleum (geconcentreerd zwavelzuur) is vrijgekomen. Daarbij is één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Aken.

De hulpdiensten werden even na zes uur gealarmeerd over het incident. Meerdere ambulances en brandweerwagens kwamen ter plaatse.

Rond kwart over acht werd het sein veilig gegeven. De brandweer had het lek gedicht, zodat verspreiding van de stof kon worden voorkomen. Buiten het terrein is vooralsnog geen concentratie zwavelzuur gemeten.

Video: Lekkage van zwavelzuur op terrein Chemelot, één gewonde
Foto: Orange Media

Het is nog niet duidelijk hoe de lekkage van zwavelzuur is kunnen ontstaan.

Op dit moment is er opgeschaald naar Grip 1. Dat houdt in dat de hulpdiensten samenwerken als er zich een incident voordoet. Van alle Grip-niveaus (vijf) is dit het minst alarmerend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee