Robin Frijns finisht in achterhoede bij start Formule E-seizoen

Nyck de Vries in actie in actie Saudi-Arabië. © HH/ANP

Autocoureur Robin Frijns is het nieuwe seizoen in de Formule E teleurstellend begonnen. De Maastrichtenaar finishte in Saudi-Arabië in de achterhoede. Hij legde uiteindelijk beslag op de zestiende plek.

Redactie

De overwinning ging wel naar een landgenoot: Nyck de Vries. De regerend wereldkampioen in de raceklasse van de elektrische bolides won in zijn Mercedes de eerste race in Diriyah voor teamgenoot Stoffel Vandoorne uit België en Jake Dennis uit Groot-Brittannië.

De Vries startte vanaf de derde plek en nam meteen de tweede plek over van Dennis. Halverwege de race passeerde De Vries ook zijn Belgische teamgenoot en nam een kleine voorsprong. De koppositie gaf hij vervolgens niet meer af.

De 26-jarige autocoureur uit Friesland veroverde vorig seizoen als eerste Nederlander de wereldtitel in de Formule E. Toen won hij ook de openingsrace in Saudi-Arabië.

„Eerlijk gezegd is dit een enorme opluchting. Ik had een dag eerder een grote fout gemaakt en bracht daarmee mezelf en het team in de problemen”, zei De Vries over zijn crash in de eerste training een dag eerder. „Om dan nu te winnen en een 1-2 te halen met het team is geweldig. Daar had ik gisteren voor getekend. Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal