Voice-deelneemster doet aangifte tegen regisseur voor aanranding

Print
Voice-deelneemster doet aangifte tegen regisseur voor aanranding

Afbeelding: ANP

Een oud-deelnemer van The Voice of Holland heeft vrijdag aangifte van aanranding gedaan tegen de regisseur van het RTL-programma.

Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra na berichtgeving hierover van het AD. Het is de eerste aangifte tegen de regisseur in de zaak rond vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice.

Lees ook: De affaire ‘The Voice’: tijd voor een kritische blik op de rol van de media

In de uitzending van het onlineprogramma BOOS die vorige week donderdag online kwam, werd duidelijk dat de afgelopen maanden zo’n vijftien mensen zich hadden gemeld met klachten over de regisseur.

De man zou geregeld ongepaste opmerkingen van seksuele aard hebben gemaakt tegen kandidates van de talentenjacht. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden. Of de aangifte gedaan is door een van de vrouwen uit BOOS is niet bekend.

Lees ook: Kandidate The Voice uit Horst doet aangifte tegen bandleider Rietbergen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee