Belastingaanslagen gemeente en waterschap in aantocht, gemiddelde WOZ-waarde verder gestegen

 

 © ANP XTRA

Maastricht -

In februari ontvangen belastingplichtigen in Limburg weer een aanslag van BsGW voor de gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

Redactie

Daar is misschien niet iedereen blij mee, want terwijl de huizenprijzen in Nederland door het dak gaan, stijgt de WOZ-waarde mee. „Voor de WOZ-beschikking van 2022 wordt de marktontwikkeling van 2020 gebruikt, de periode tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2021”, legt de woordvoerder uit.

Lees ook: Een hogere WOZ-aanslag hoeft niet altijd slecht te zijn

„Gelet op de ontwikkeling van de afgelopen jaren, ligt de stijging van de WOZ-waarde in 2022 in het verlengde van de oplopende huizenprijzen van het jaar daarvoor.”

Wie het niet eens is met de aanslag, wordt verzocht eerst even te bellen met de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg red.) alvorens in de pen te klimmen voor het opstellen van een bezwaarschrift.

Kijk voor meer info op bsgw.nl. Bellen kan ook: 088-8420420.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee