Voetballers Fortuna Sittard gaan hardlopen voor Rosa-Run

Voetballers Fortuna Sittard gaan hardlopen voor Rosa-Run

Afbeelding: ING Image

Sittard -

Spelers en bestuursleden van Fortuna Sittard ruilen tijdens de allereerste Rosa-Run op paasmaandag 18 april hun voetbalschoenen in voor hardloopschoenen. Zij gaan rennen voor een goed doel: mensen met een verstandelijke beperking de kans bieden om (nog meer) te sporten.

Dit nieuwe sportevenement vindt plaats in de historische binnenstad van Sittard en is ontstaan uit een bijzondere samenwerking tussen Kennedy-Mars Sittard en stichting Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg. De twee bundelden op Paaszaterdag 2019 voor het eerst hun krachten door mensen met een verstandelijke beperking de kans te bieden om, begeleid en in hun eigen tempo, de kortere afstanden van de jaarlijkse wandeltocht te lopen. Dit is nu uitgemond in het idee voor de Rosa-Run.

Samen bewegen voor elkaar

Rosa-Run is een estafettemarathon: geen wedstrijd, wel een sportieve prestatie. Het parcours heeft een lengte van ongeveer 1,55 kilometer en voert door de historische binnenstad van Sittard. Teams van vier tot 10 lopers leggen om beurten gezamenlijk 42 kilometer binnen vier uur af. Elk team krijgt een buddy toegewezen: een deelnemer van Bijzonder in Beweging die in aanloop naar en tijdens de estafettemarathon bij het evenement betrokken wordt. De inschrijving is geopend voor individuen, bedrijven, overheidsinstanties, zorginstellingen en verenigingen die sportief bezig willen zijn voor een ander. Iedereen vanaf groep 7 van de basisschool mag meedoen.

Inschrijven kan tot 4 april 2022.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee