Help mee Sint Odiliënberg veilig te houden

 © Gemeente Roerdalen

Sint Odiliënberg -

Sint Odiliënberg zoekt deelnemers en beheerders die de WhatsApp BuurtPreventie nieuw leven inblazen. De WhatsApp-groep let op signalen van verdachte situaties en informeert elkaar hierover.

 

De vorige beheerder heeft om privéredenen afscheid moeten nemen. Samen met de gemeente Roerdalen en de landelijke stichting WhatsApp BuurtPreventie (WABP) maakt de groep een nieuwe start.

WhatsApp BuurtPreventie is een burgerinitiatief dat bijdraagt aan de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. De minimumleeftijd voor deelnemers is 18 jaar. De WhatsApp-groep let op signalen van verdachte situaties in een wijk of buurt. Ziet iemand verdachte situaties of personen in de wijk? Dan informeert men elkaar hierover in de WhatsApp groep.

Wat doet een beheerder?

Een groep heeft bij voorkeur twee beheerders die samen het beheer doen. De beheerder is voor de gemeente en politie het eerste aanspreekpunt. De beheerder voegt nieuwe deelnemers aan de groep toe en houdt contact met de wijkagent. Ook geeft hij of zij informatie of (misdaad)gegevens die de gemeente en wijkagent verstrekken door aan de groep. Na de start van de groep besteden de beheerders aan deze taken ongeveer 10 tot 30 minuten per maand. De gemeente en de Stichting WABP ondersteunen nieuwe beheerders met raad en daad.

Meer informatie of aanmelden als beheerder kan via oov@roerdalen.nl. Meer weten over WhatsApp BuurtPreventie? Kijk dan op deze website.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal