Crowdfunding voor extra 70 namen oorlogsmonument Tegelen: ‘We willen onze slachtoffers niet alleen digitaal herdenken’

Het oorlogsmonument telt momenteel de namen van 28 slachtoffers. © Heemkundige Kring Tegelen

Tegelen -

De Heemkundige Kring en Stichting Tegels Comité Herdenking Gevallenen willen het oorlogsmonument aan de Raadhuislaan uitbreiden. Er is echter wel een probleem: de stichtingen komen 2.000 euro tekort.

Simon Doesborgh

Het monument genaamd ‘ik zal handhaven’ telt momenteel de namen van 28 oorlogsslachtoffers. De Heemkundige Kring en het Comité Herdenking Gevallenen hebben de afgelopen jaren de namen en achtergronden van nog eens 70 mannen, vrouwen en kinderen uit Tegelen en Steyl opgedoken en op hun website gepubliceerd.

„We willen onze slachtoffers niet alleen digitaal herdenken. De namen van de 98 slachtoffers willen we tonen op stalen panelen die het huidige oorlogsmonument terzijde staan”, schrijft de Heemkundige Kring op Facebook.

Crowdfunding

In totaal kosten de drie panelen ongeveer 12.000 euro. Het grootste deel wordt met hulp van lokale ondernemers en uit eigen zak betaald. De stichtingen komen 2.000 euro tekort. Om dit bedrag aan te vullen, is een crowdfunding gestart.

De stichtingen hopen het uitgebreide oorlogsmonument op de dodenherdenking, 4 mei 2022, te kunnen onthullen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal