Toverland komt tweede coronajaar beter door: bezoekersaantallen met ruim een derde gestegen

Toverland mocht in 2021 ruim een derde meer bezoekers ontvangen.  © Stefan Koopmans

Sevenum -

Attractiepark Toverland in Sevenum ontving 717.500 bezoekers in 2021. Dat is ruim een derde meer dan het jaar ervoor. De stijging komt vooral door versoepelingen van de coronamaatregelen.

Simon Doesborgh

Twee jaar geleden verwelkomde Toverland in totaal 534.000 bezoekers, 34 procent minder dan in 2021. In 2020 leed Toverland onder langdurige sluitingen als gevolg van de coronamaatregelen. Ook gold er een maximum bezoekerscapaciteit op dagen dat het park wel geopend was. In 2021 hoefde het attractiepark aanzienlijk minder lang de deuren te sluiten.

Toverland telt in de bezoekersaantallen ook overnachtingen van het Pop-Up Summer Camp mee, dat al open mocht voordat het attractiepark zelf de deuren weer opende. Daarnaast kon in tegenstelling tot het jaar ervoor het doorgaans goedbezochte evenement Halloween Nights in 2021 wél plaatsvinden. Ook het feit dat er weer volop schoolreizen werden ontvangen, draagt bij aan de stijging in bezoekers.

Lees ook: Na bijna zes weken coronasluiting bereidt Toverland zich voor op heropening én dat is een hele operatie

Recordjaar

Ondanks de stijging kunnen de cijfers in 2021 niet tippen aan recordjaar 2019. Toen mocht Toverland 862.000 bezoekers verwelkomen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal