Koninklijk gezin zet streep door traditionele fotosessie Lech

 © ANP

De traditionele fotosessie van de Oranjes in Lech gaat dit jaar niet door.

RedactieBron: ANP

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat het gezin alleen nog compleet op de foto wil en dat is dit jaar door de afwezigheid van in ieder geval prinses Alexia niet mogelijk. Ook de zomerse tegenhanger die elk jaar aan het eind van de zomervakantie gemaakt wordt, komt te vervallen.

Het nieuwe fotoprotocol van de koninklijke familie is een gevolg van het besluit om alleen nog als compleet gezin op de foto te gaan, bevestigt de RVD dinsdag na berichtgeving hierover van RTL Boulevard. De RVD laat weten dat de fotosessies dan ook niet langer verbonden zullen zijn aan winter- en zomervakanties, er zullen twee andere momenten worden gekozen waarop het gezin kan worden vastgelegd.

Corona

Voor het besluit geen sessie te houden in Lech speelt ook mee dat de RVD vanwege de coronacrisis niet te veel fotografen bij elkaar wil brengen. Vorig jaar ging de familie voor het eerst in jaren niet naar Lech. Oostenrijk had toen als onderdeel van de coronamaatregelen de skigebieden alleen opengesteld voor de eigen inwoners.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal