Vlak bij dode vrouw lag ook een dode hond in Nederweert, politie toont compositietekening

De politie heeft een compositietekening gemaakt van hoe de vrouw er bij leven waarschijnlijk heeft uitgezien. 

De politie heeft een compositietekening gemaakt van hoe de vrouw er bij leven waarschijnlijk heeft uitgezien. © Politie

Nederweert -

De vrouw die op 28 september vorig jaar levenloos werd aangetroffen in het kanaal Wessem-Nederweert had mogelijk een hond bij zich. De politie trof namelijk diezelfde dag vlak bij de vrouw ook een dode hond aan op de oever.

Carola de Boer

De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar kon haar tot nu toe niet identificeren. Ook van de mogelijke daders of betrokkenen ontbreekt elk spoor. In het tv-programma Opsporing Verzocht liet de politie dinsdagavond een compositietekening zien van hoe de vrouw er bij leven waarschijnlijk heeft uitgezien. Ondanks een eerdere uitzending, waar tientallen tips op binnen kwamen, heeft het niet tot vaststelling van de identiteit van de vrouw geleid. Omdat de vindplaats vlak bij de Belgische grens ligt, heeft ook de politie in België haar signalement en tekening verspreid.

Gelnagels

De vrouw had geen kleren aan toen ze in het kanaal tussen de Kelperbrug en Spoorbrug werd aangetroffen. Ze was tussen de 50 en 65 jaar oud, 1,68 meter lang, had blond geverfd haar met grijze uitgroei en droeg een gedeeltelijk kunstgebit. Ze was slank en had een pukkeltje in het gezicht. Ook heeft ze ooit gaatjes in haar oren gehad, had ze een scheur in één oorlel en een dichtgegroeide plek waar ooit een navelpiercing zat. Ze had opvallend gekleurde gelnagels. Vorige week heeft een team van de politie nog gezocht op de bodem van het kanaal en daar verschillende spullen gevonden. Volgens de database van de omringende landen is niemand als vermist opgegeven die op deze vrouw lijkt. Wie tips heeft in deze zaak, kan bellen met 0800-6070.

Lees ook: Waarom de politie de lugubere foto’s van een ongeïdentificeerde dode vrouw in het kanaal Wessem-Nederweert publiceerde

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee