Kinderen uit gezinnen met minimum inkomen gratis naar musea en attracties in Steyl

Print
Kinderen uit gezinnen met minimum inkomen gratis naar musea en attracties in Steyl

Bestuurslid Petra Dammeijer van Voedselbank Venlo ontvangt de vouchers van Hanno Lamers, voorzitter van Steyl Inspireert, en René Poels van het Wereldpaviljoen.   Afbeelding: José Driessen

Steyl -

Vijf culturele attracties in Steyl zetten gratis de deuren open voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen.

Het Wereldpaviljoen nam vorig jaar al het voortouw. Ondanks de maandenlange sluiting vanwege de coronapandemie maakten 150 mensen gebruik van de regeling, waarvoor via de Voedselbank Venlo vouchers worden uitgereikt.

Vier andere instellingen die aangesloten zijn bij de overkoepelende organisatie Steyl Inspireert, sluiten zich nu bij dit initiatief aan. Dit zijn het Missiemuseum, botanische tuin De Jochumhof, keramiekcentrum De Tiendschuur en het Limburgs Schutterij Museum. De actie wordt financieel mogelijk gemaakt door een Venlose organisatie, die anoniem wil blijven.

In de gemeente Venlo leven meer dan 8500 gezinnen van een minimum inkomen en groeien circa 2700 kinderen jonger dan 18 jaar op in armoede.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee