Kinderen uit gezinnen met minimum inkomen gratis naar musea en attracties in Steyl

Bestuurslid Petra Dammeijer van Voedselbank Venlo ontvangt de vouchers van Hanno Lamers, voorzitter van Steyl Inspireert, en René Poels van het Wereldpaviljoen.  © José Driessen

Steyl -

Vijf culturele attracties in Steyl zetten gratis de deuren open voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen.

Marcel van Lier

Het Wereldpaviljoen nam vorig jaar al het voortouw. Ondanks de maandenlange sluiting vanwege de coronapandemie maakten 150 mensen gebruik van de regeling, waarvoor via de Voedselbank Venlo vouchers worden uitgereikt.

Vier andere instellingen die aangesloten zijn bij de overkoepelende organisatie Steyl Inspireert, sluiten zich nu bij dit initiatief aan. Dit zijn het Missiemuseum, botanische tuin De Jochumhof, keramiekcentrum De Tiendschuur en het Limburgs Schutterij Museum. De actie wordt financieel mogelijk gemaakt door een Venlose organisatie, die anoniem wil blijven.

In de gemeente Venlo leven meer dan 8500 gezinnen van een minimum inkomen en groeien circa 2700 kinderen jonger dan 18 jaar op in armoede.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal