Online bijeenkomst voor mensen die zorgen voor iemand die blijvend intensieve zorg nodig heeft


 

 © Punt Welzijn

Weert / Nederweert
 

Punt Welzijn houdt dinsdag 22 februari een online informatiebijeenkomst met het thema ‘Zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg’. Deze bijeenkomst is interessant voor mensen die zorgen voor iemand die blijvend intensieve zorg nodig heeft.

De informatieve avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Mantelzorg Steunpunten van Horst ad Maas, Venray, Leudal, Gennep, Bergen, Weert, Nederweert en Beesel. De avond zelf wordt verzorgd door Marij Smedts, onderzoeker van het CIZ (Centrum Indicatie Zorg) de regio Weert. Tijdens deze bijeenkomst geeft zij voorlichting over het CIZ en de Wlz.

Heeft iemand blijvend intensieve zorg nodig? Dan onderzoekt het CIZ of iemand in aanmerking komt voor een Wlz indicatie. Marij legt deze avond uit wanneer iemand in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wlz, welke soorten zorg onder de Wlz vallen, hoe je hulp kunt krijgen bij het vinden van zorg, hoe lang een Wlz indicatie geldig is, hoe het zit met de eigen bijdrage voor de Wlz en wat je kunt doen om je voor te bereiden op het gesprek met het CIZ.

De online bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via de agenda op www.puntwelzijn.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee