Minister praat maandag met nachtclubhouders, disco’s nu niet open

Minister praat maandag met nachtclubhouders, disco’s nu niet open. © De Telegraaf

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken spreekt maandag met ondernemers uit de nachthoreca. Ze begrijpt hun frustratie over de regels, die al bijna twee jaar lang vooral nachtclubs en discotheken raken. Maar voor het weegmoment van 15 februari zitten er geen versoepelingen in voor de sector.

RedactieBron: ANP

Nachtclubs willen 12 februari hun deuren opengooien uit protest tegen het overheidsbeleid. Adriaansens zegt begrip te hebben voor hun woede, nu er heel veel ruimte wordt gegeven. „De nachthoreca is al heel lang de dupe van deze maatregelen”, zegt de bewindsvrouw.

Regels zijn regels

Ze benadrukt dat 15 februari het kabinet opnieuw kijkt naar de coronaregels. „Tot die tijd gaan we de regels niet veranderen. En er zal gewoon worden gehandhaafd: Regels zijn regels.” Dat betekent dat ondernemers die tegen de maatregelen in hun deuren opengooien, een boete riskeren.

Lees ook: Limburgse nachtclubs verdeeld over demonstratie: ‘We willen geen ruzie met overheid’

In het gesprek met de nachtclubhouders wil de minister vooral horen wat de plannen van de sector zijn om verantwoord stappen te kunnen ondernemen. Ze hoopt na februari snel tot stappen te komen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal