Spoedklusservice opgericht om malafide klussenbedrijven te vermijden

Print
Spoedklusservice opgericht om malafide klussenbedrijven te vermijden

Afbeelding: John Peters

AMSTERDAM -

De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft een spoedklusservice opgericht voor herstelwerkzaamheden zoals een verstopte riolering, lekkage, ongedierte of een kapot deurslot.

Deze werkzaamheden worden veelal niet door verzekeraars gedekt. Met de klussenbemiddeling wil VEH samen met schade-afhandelaar MainPlus voorkomen dat consumenten slachtoffer worden van woekerpraktijken van malafide klussenbedrijven die bijvoorbeeld te hoge prijzen rekenen.

Ruim 800.000 bij VEH aangesloten Nederlanders hebben vanaf deze maand de beschikking over de eerste hulp bij schade. De noodkluslijn werkt met een netwerk van 1750 herstelspecialisten en heeft een landelijke meldkamer. Het initiatief moet consumenten beschermen tegen bijvoorbeeld onbetrouwbare slotenmakers, elektriciens, loodgieters, rioolontstoppers en ongediertebestrijders.

Volgens de Fraudehelpdesk komen er nog altijd veel meldingen over onbetrouwbare bedrijven binnen. Brancheorganisatie Nederlands Sleutel- en Slotenmakersgilde (NSSG) heeft zelfs een speciaal meldpunt om malafide slotenmakers te rapporteren.

Lees ook: Snel een slot vervangen? Of je even 1210 euro wilt neertellen

De Spoedklusservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Als het om een noodsituatie gaat, is de specialist er binnen twee uur. Hinderlijke problemen worden binnen vijf dagen opgelost en kleinere klussen waar minder haast bij is binnen tien dagen. De Nationale Spoedklusservice is in eerste instantie beschikbaar voor de leden van VEH. Niet-leden kunnen ook contact opnemen met de spoedklusservice en sluiten op dat moment een lidmaatschap van de VEH af. De schades die via de noodkluslijn worden gemeld, worden volgens schade-afhandelaar MainPlus tegen reële en vooraf bepaalde tarieven hersteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee