Beurswaarde Amazon bijna 170 miljard dollar omhoog, een van de grootste koerssprongen ooit

 © Getty Images

ANP

Webwinkelconcern Amazon heeft op Wall Street bijna 170 miljard dollar aan beurswaarde gewonnen. Dat is omgerekend circa 149 miljard euro.

Het gaat in dollars bezien om een van de grootste koerssprongen ooit. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van Amazon. Het aandeel opende vrijdag zo’n 12 procent hoger.

De winst viel in de afgelopen periode hoger uit dan verwacht en Amazon kondigde aan de prijzen voor zijn streamingdienst Prime te verhogen. Amazon groeide bovendien weer hard. De omzet lag in de laatste drie maanden van vorig jaar bijna een tiende hoger dan dezelfde periode een jaar eerder. Naar eigen zeggen profiteerde het concern van een historisch grote toeloop op zijn sites tijdens de koopjesfestijnen Black Friday en Cyber Monday.

Lees ook: Beurskoers crasht, de existentiële crisis van Facebook

Techconcern Meta, moederbedrijf van onder meer Facebook, verloor donderdag juist veel beurswaarde, na een tegenvallend kwartaalbericht. Door die daling ging maar liefst 250 miljard dollar in rook op, dat is bijna 219 miljard euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal