Ministerie bevestigt dood drie Nederlanders in Peru

 

 © ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er drie Nederlanders zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Peru. De slachtoffers zijn twee jonge mannen van 18 en 19 jaar uit de regio Veluwe en een man van 30 uit Utrecht, aldus een woordvoerder van het ministerie. Meer informatie kon hij niet geven.

RedactieBron: ANP

Peruaanse media meldden vrijdag dat het eenmotorige vliegtuigje, dat rondvluchten maakte voor toeristen, neer was gestort in het zuiden van het Zuid-Amerikaanse land, bij de wereldberoemde en eeuwenoude Nazca-lijnen. Dat zijn dierfiguren en geometrische figuren die op de grond zijn gemaakt, maar het best vanuit de lucht te zien zijn. Het toestel was nog maar net opgestegen toen het door nog onbekende oorzaak crashte en na een explosie uitbrandde.

Lees ook: ‘Drie Nederlanders omgekomen bij vliegtuigongeluk Peru’

Naast de drie Nederlanders zijn ook de andere inzittenden overleden, twee Chileense passagiers en de twee Peruaanse piloten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee