‘Gemeentelijke krant Maastricht is geen verkiezingspropaganda’

Maastrichts panorama. © Johannes Timmermans

Maastricht
onze verslaggever

De huis-aan-huis verspreide gemeentelijke krant met geïnterviewde Maastrichtse wethouders is geen verkiezingspropaganda.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van Partij Veilig Maastricht en PvdA. „De krant is bedoeld als een vorm van verantwoording middels persoonlijke terugblikken door bestuurders. Dat deze per definitie persoonlijk gekleurd, en dus subjectief, zijn wil nog niet zeggen dat het daarmee een verkiezingskrant is.”

Het college wijst ook op de infographic ‘Staat van de Stad’ op de achterpagina. „Die brengen we elk jaar geactualiseerd uit rond de begroting. Daarin staan cijfers die los staan van gemeentelijk beleid (het aantal inwoners bijvoorbeeld) maar ook cijfers waar wel beleid op is gevoerd (recycling en restafval bijvoorbeeld). Het zijn feitelijke gegevens, wat ook laat zien dat deze krant niet als verkiezingspropaganda is bedoeld.”

Lees ook: Politiek bedrijven op kosten van de belastingbetaler? Kort voor de verkiezingen krijgt elke wethouder in Maastricht een eigen pagina

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal