Cheryl Seinen pakt Nederlandse badmintontitel in vrouwendubbel

Cheryl Seinen. © Hollandse Hoogte / AFP

Cheryl Seinen uit Roermond is in Almere Nederlands kampioene badminton in het vrouwendubbel geworden. Met haar dubbelpartner Debora Jille was de Limburgse als eerste geplaatst.

Redactie

Ze maakten hun favorietenrol waar door in de eindstrijd met 21-14, 22-20 te winnen van Halkema/Tirtosentono. In de halve finales hadden Seinen en Jille geen kind aan De Laak en Versteeg: 21-9,21-2.

Jille pakte aan de zijde van Ties van der Lecq ook de titel in het gemengd dubbel. In de halve eindstrijd wonnen zij van Seinen en Imke van der Aar, 21-17, 21-8.

In het mannenenkel maakte Mark Caljouw zijn favorietenrol waar. In de finale was de als eerste geplaatste Caljouw Joran Kweekel met 21-14 en 21-10 de baas. De partij duurde slechts 32 minuten.

De finale was een herhaling van de eindstrijd van 2020. Ook toen won Caljouw in twee games. Vorig jaar gingen de nationale kampioenschappen niet door.

Het is voor de 27-jarige Caljouw al zijn vijfde nationale titel.

Bij de vrouwen ging de titel naar Gayle Mahulette, die net als Caljouw als eerste geplaatst was. Zij versloeg Jaymie Laurens met 21-15 en 21-16. Mahulette (28) werd voor de vierde keer Nederlands kampioene.