Droomdebuut Henk Veerman bij FC Utrecht tijdens jubileumduel Willem Janssen

Nieuweling Henk Veerman, nu al geliefd bij de Utrecht-fans. 

Nieuweling Henk Veerman, nu al geliefd bij de Utrecht-fans. © ANP / ANP

Het FC Utrecht-publiek heeft Henk Veerman direct in het hart gesloten. De spits beleefde een gedenkwaardige entree in de Galgenwaard en stond met een invalbeurt na dertig minuten aan de basis van de 3-2 zege op SC Cambuur, nadat de thuisploeg al na 12 minuten tegen een 0-2 achterstand had aangekeken.

RedactieBron: De Telegraaf

„Het kan eigenlijk niet mooier”, concludeerde Veerman, die nog op de bank moest beginnen, maar na de rampzalige start door trainer René Hake naast Tasos Douvikas voorin werd gezet om de wedstrijd te doen kantelen. Het afwachtend begonnen FC Utrecht greep met Veerman als stormram de tegenstander bij de strot door ouderwets opportunistisch te spelen, zoals vroeger met Joop van Mourik en John van Loen, en dat sloeg geweldig aan bij de 8.000 supporters op de tribune.

Al voor rust kwam FC Utrecht langszij door goals van Douvikas. De winnende kwam op naam van Veerman zelf. Bij de ereronde werd de spits zo enthousiast toegejuicht, dat de boarding omver ging. Veerman genoot van het enthousiasme. „Als je uiteindelijk zo de winnende kan maken is dat mooi voor het verhaal. Ik ben hier gekomen om beloftes in te lossen en dat heb ik gedaan. Ik ben trots dat ik zo heb kunnen beginnen.”

Willem Janssen speelde tegen Cambuur zijn 400ste duel in de eredivisie. 

Willem Janssen speelde tegen Cambuur zijn 400ste duel in de eredivisie. © ANP / ANP

Utrecht-verdediger Willem Janssen uit Well speelde zijn 400ste competitiewedstrijd in de eredivisie. Peter Wisgerhof was op 1 december 2012 de laatste speler die deze mijlpaal bereikte. Behalve voor Utrecht speelde Janssen ook voor VVV, Roda JC en FC Twente.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee