Aantal gestolen e-bikes in Peel en Maas toegenomen, afname diefstal gewone fietsen

 © ING Image

Panningen -

In de gemeente Peel en Maas is in 2021 in totaal 32 keer aangifte gedaan van diefstal van een e-bike; een stijging van 52,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Dat meldt Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) na analyse van politiecijfers. Vorig jaar bedroeg het aantal aangiftes nog 21. Van diefstal van gewone fietsen werd in Peel en Maas 25 keer aangifte gedaan, tegenover 30 keer in 2020 (-16,7 procent).

Lees ook: Aantal aangiftes gestolen e-bikes weer flink gestegen

Roofgoed

E-bikes blijken eersteklas roofgoed, want het aantal diefstallen steeg landelijk gezien fors. De politie ontving maar liefst 22.593 aangiftes. Dat is ruim een kwart meer dan in 2020.

In onze provincie werden 1482 e-bikes gestolen. Dat is 6.56 procent van het totaal. Van alle Limburgse gemeenten stak Venlo er met 278 aangiftes met kop en schouder bovenuit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal