Chauffeur busje bij Sterrebos verdacht van bedreiging of poging mishandeling

 © Ermindo Armino

Born -

Een 58-jarige man uit Woerden die vrijdagavond gevaarlijk rijgedrag zou hebben vertoond bij het bezette Sterrebos naast VDL Nedcar in Born, wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man wordt verdacht van bedreiging of poging tot zware mishandeling, liet het Openbaar Ministerie maandag weten.

RedactieBron: ANP

De chauffeur zette vrijdagavond enkele activisten af die probeerden het bos illegaal binnen te dringen.

De man zou volgens justitie zijn ingereden op een auto met beveiligers van het bos. Daarbij konden volgens het OM twee beveiligers van het bos maar ternauwernood een aanrijding voorkomen. De 58-jarige bestuurder heeft zich zondag zelf bij de politie gemeld en zit sindsdien vast.

Lees ook: Video: Actievoerders uit het hele land steunen ‘vleermuizen’ in het Sterrebos

Activisten houden het bos sinds 28 januari bezet in een poging een dreigende kap te voorkomen. Eigenaar VDL vindt kap nodig voor uitbreiding van de naastgelegen autofabriek Nedcar.

Vrije voeten

Drie zondag aangehouden activisten zijn inmiddels weer op vrije voeten, maakte een woordvoerster van Red het Sterrebos maandagmiddag bekend. Volgens een woordvoerster van de politie werden twee actievoerders in het bos aangehouden, en een derde wegens ontvreemding van een blauw bordje met het opschrift ‘Verboden toegang’.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal