Aantal gestolen e-bikes in Horst flink afgenomen, tevens fikse afname diefstal gewone fietsen

 © ING Image

Horst

In de gemeente Horst aan de Maas is in 2021 in totaal zeventig keer aangifte gedaan van diefstal van een e-bike; een daling van 59,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Dat meldt Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) na analyse van politiecijfers. Vorig jaar bedroeg het aantal aangiftes nog 33. Van diefstal van gewone fietsen werd in Horst aan de Maas 33 keer aangifte gedaan, tegenover 60 keer in 2020 (-45 procent).

Lees ook: Aantal aangiftes gestolen e-bikes weer flink gestegen

Roofgoed

E-bikes blijken eersteklas roofgoed, want het aantal diefstallen steeg landelijk gezien fors. De politie ontving maar liefst 22.593 aangiftes. Dat is ruim een kwart meer dan in 2020.

In onze provincie werden 1482 e-bikes gestolen. Dat is 6.56 procent van het totaal. Van alle Limburgse gemeenten stak Venlo er met 278 aangiftes met kop en schouder bovenuit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal