Fans kunnen Flikken Maastricht niet vooruitkijken door corona

 © Harry Heuts / MGL

Fans van de NPO-serie Flikken Maastricht kunnen vanaf deze week niet meer vooruitkijken op NPO Plus, de streamingdienst van de NPO.

Redactie

Liefhebbers van de serie over de twee agenten in Maastricht konden tot nu online tegen betaling een week van tevoren al een nieuwe aflevering kijken. Maar corona gooit roet in het eten, laat de NPO weten op haar website.

Gebruikelijk

„Helaas is dat vanwege corona vanaf nu niet meer mogelijk dit seizoen”, melden de makers. „Nog niet alle afleveringen van Flikken Maastricht seizoen 16 zijn volledig opgenomen en gemonteerd. Dit is gebruikelijk, een seizoen is bijna nooit helemaal klaar voordat de eerste aflevering op tv te zien is. Corona zorgt nu voor te veel uitdagingen op de set van Flikken Maastricht waardoor het niet meer haalbaar is afleveringen eerder aan te bieden op NPO Plus.”

Lees ook: Wat is het geheim van ‘Flikken Maastricht’? ‘Weggaan uit de Randstad was een gouden zet’

De serie, waarvan recent het zestiende seizoen is begonnen, volgt de besognes van rechercheurs Floris Wolfs en Eva van Dongen. De hoofdrollen worden gespeeld door Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel. Flikken Maastricht won een paar jaar geleden de Gouden Televizier-Ring.