Dit is de vastelaovesposter 2022: een uitgestoken tong van Paul Kusters om selfies mee te maken

Print

Interview Paul Kusters - Vastelaovendposter. Video: Provincie Limburg

Maastricht -

Paul Kusters (55) is de ontwerper van de zestiende kunstposter Vastelaovend in Limburg. De beeldend kunstenaar uit Maastricht, bekend van de cartoon Toos en Henk, steekt met zijn ontwerp de tong uit naar het coronavirus en de gevestigde orde.

De zestiende poster, een initiatief van de Sjeng Kraft Kompenei, de Provincie Limburg en De Limburger, is in alle opzichten anders dan zijn voorgangers. Hij verschijnt na een jaar uitstel vanwege corona en heeft zowel een vrije vorm als een hartvormig gat in het midden, waarmee hij niet alleen geschikt is om voor het raam te hangen maar ook om er selfies of profielfoto’s mee te maken.

Lees ook: Interview met kunstenaar Paul Kusters: ‘Als ik iets zou willen maken wat de mensen verwachten, had ik beter een goeie timmerman kunnen worden’

„Met deze poster kun je letterlijk je vastelaovesgevoel tonen” legt Kusters uit. „Recht uit het hart. Als venster van je ziel. Tegelijkertijd is het als selfie of profielfoto een venster naar de wereld.”

De oplage van de poster bedraagt opnieuw 75.000 stuks. Vanaf woensdag 9 februari is hij gratis af te halen op 48 locaties verspreid over de provincie. Zonder bon uit de krant. Per persoon geldt een maximum van twee posters.

Dit is de vastelaovesposter 2022: een uitgestoken tong van Paul Kusters om selfies mee te maken
De 16de kunstposter Vastelaovend in Limburg  Foto: Paul Kusters