Parelloop ook verplaatst naar het najaar

 © ERMINDO ARMINO

De Parelloop heeft in navolging van de Venloop ook besloten om vanwege de nog geldende coronamaatregelen de komende editie te verplaatsen. Op 11 september mogen de lopers zich melden in Brunssum voor de befaamde tien kilometer.

Tom van der Wilt

Na twee jaar afwezigheid als gevolg van de coronapandemie stond de komende editie van de Parelloop gepland op 3 april. Echter gezien de nog steeds geldende beperkingen met de daarbij behorende onzekerheden, heeft het bestuur besloten om de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022, laat het bestuur weten in een persbericht.

„Een uitzonderlijke situatie maar wel een verstandige keuze. We zouden het betreuren als we namelijk voor de derde keer op rij het jaar voorbij zouden laten gaan zonder een Parelloop. Daarnaast vinden we dat als wij de Parelloop organiseren de deelnemer mag rekenen op een kwalitatief hoogstaand evenement met de volledige beleving. Voor ons als organisatie wordt het vanwege alle onzekerheden moeilijk om de deadline van 3 april te halen”, aldus organisator Antoinette Stöcker.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal