Tom Geerlings (21) opent kapsalon in Heythuysen

Tom Geerlings opent een eigen kapperszaak in Heuthuysen. © Rootz Hair House

Heythuysen -

„Vanaf dat ik kan praten, vertel ik tegen iedereen dat ik kapper wil worden”, zegt de 21-jarige Tom Geerlings. Kapper is hij al een tijdje en nu opent hij – eerder dan verwacht – zijn eigen kapsalon Rootz Hair House in Heythuysen.

WijLimburg, Lieke Rijkx

Tom Geerlings klinkt vrolijk als hij over zijn kindertijd praat. „Op mijn twaalfde mocht ik bij de kapsalon in het dorp meelopen. Iedere zaterdag en in de vakanties was ik er te vinden tot ik aan mijn kappersopleiding kon beginnen.”

Die opleiding kon Geerlings snel afronden. „Ik mocht een speciaal verkort traject doen, omdat ik al zo veel in de praktijk had geleerd.” Na de reguliere opleiding, volgde hij nog een aanvullende opleiding bij Barber Academy The Old School van Schorem in Rotterdam. Met alle kennis die hij heeft opgedaan, geeft hij naast al het salonwerk als dames- en herenkapper ook barbiertrainingen aan collega-kappers.

Pand met wow-factor

Het was zijn droom om ooit voor zichzelf te beginnen, maar dat hij al zo snel een eigen zaak heeft, is toeval. Tom Geerlings woont zelf in Haelen en in het naastgelegen Heythuysen stond een pand leeg waarin eerst een bloemenzaak zat. „Een vriend van mijn ouders vroeg of het niets voor mij was. Toen ik ging kijken, dacht ik eerst: wat een werk!, maar al gauw zag ik de potentie. Het pand is fantastisch, het heeft echt de wow-factor, juist ook door de kassen die bij de bloemenwinkel hoorden.” Die kassen waren ook de reden voor de naam: Rootz Hair House. „Een originele naam verzinnen is niet gemakkelijk. Ik wilde iets Engels. Een kas is in het Engels een glass house. Daar heb ik Hair House van gemaakt.”

Durven en doen

Veel mensen vragen aan Geerlings of hij het niet eng vindt om zo jong een eigen zaak te starten. En of hij zich geen zorgen maakt om in een lockdown terecht te komen, nu corona nog steeds niet is verdwenen. „Ik durf het wel aan. Tegen deze kans kon ik geen nee zeggen. Vind nog maar eens zo’n mooi pand. En bovendien, ik woon nog thuis, dus zo veel risico loop ik niet.”

Tijdens de opening op 6 maart is iedereen welkom tussen 13.00 en 17.00 uur om te komen kijken in de salon aan de Stationsstraat in Heythuysen. „Ik gooi er meteen een winactie tegenaan. Maar ik ga nog niet verklappen wat je kunt winnen.”