Streep door plannen voor outletcenter in Duitse stad Remscheid

Artist impression van het geplande merkendorp in Remscheid. 

Artist impression van het geplande merkendorp in Remscheid. © McArthurGlen

Remscheid
Stefan Dölcken

De bouw van een outletcenter voor merkkleding in het Duitse Remscheid, op 100 kilometer van Roermond, gaat niet door.

Dat hebben gemeentebestuur en McArthurGlen, het bedrijf dat het merkendorp wilde bouwen, woensdag laten weten. Eerder had de hoogste Duitse bestuursrechter een streep gezet door de bouwvergunning voor het outletcenter, na bezwaar van burgers. Als gevolg van die uitspraak zijn de bouwplannen nu definitief van de baan.

McArthurGlen ziet het opstarten van een nieuw traject voor aanvraag van een bouwvergunning vanwege de hoge kosten en de duur van zo’n procedure niet zitten.

Roermond

Het Britse bedrijf, uitbater van het merkendorp in Roermond, wilde in Remscheid een outletcenter neerzetten voor merkkleding, op een terrein van 20.000 vierkante meter. Daarmee zou een investering gemoeid zijn van 170 miljoen euro.

McArthurGlen heeft de afgelopen jaren al 16 miljoen euro gestoken in de voorbereidingen. Volgens de plannen zou de outlet in 2024 of 2025 zijn deuren openen. Gemikt werd op jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers, met name uit het Roergebied.

Duisburg

Het is niet voor het eerst dat er een streep gaat door een gepland outletcenter in de aan Limburg grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. In 2017 maakte een bindend referendum een einde aan de plannen voor een merkendorp in Duisburg. In de industriestad wilde het Spaanse bedrijf Neinver de concurrentie aangaan met het Designer Outlet in Roermond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee